Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som samles inn gjennom bruk av Bufdirs nettsted.

Personvern på bufdir.no

Vi lagrer ikke personopplysninger om deg på de åpne sidene på bufdir.no og tilhørende subdomener uten eksplisitt samtykke. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev eller innsending av skjemaer.

Behandlingsgrunnlag følger av personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav a, den registrerte har samtykket til behandling av sine personopplysninger for ett eller flere spesifikke formål.

Når du er logget inn og bruker en av tjenestene der, blir personopplysningene dine behandlet på en sikker måte etter kravene i personopplysningsloven.

Ved besøk lagres det grunnleggende informasjon i webserverens logger. Informasjonen inneholder forskjellige variabler, som hvilken side du har besøkt, dato og tidspunkt for besøk samt grunnleggende teknisk informasjon, inkludert IP-adresse. Loggene slettes automatisk etter 90 dager.

Behandlingsgrunnlaget lagring av logger på webserverne er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å kunne ha sikker drift av våre tjenester.

Om bruk av informasjonskapsler (cookies) på Bufdir.no

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen når du besøker nettsidene våre. En informasjonskapsel er en tekstfil som blir lagt i din nettlesers internminne når du besøker nettsidene.

Enkelte cookies kan du ikke deaktivere ettersom de er nødvendige for at nettstedet skal fungere. Cookiene blir definert når du laster siden og slettet når du lukker nettleseren eller etter en angitt tidsperiode.

Dette inkluderer cookies som brukes til å lage statistikk om bruken av nettsidene. Formålet er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet. Statistikken gir oss svar på blant annet hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Vi bruker analyseverktøyene Siteimprove, Hotjar, Google Analytics og Task Analytics.

Vi bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon brukerne søker etter. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker. For de tjenestene som tillater det, er avidentifisering av IP-adresser skrudd på, og opplysningene behandles i en avidentifisert og aggregert form.

Eksempler på cookies

  • cfduid som benyttes av Highcharts og diagramfunksjonene deres for å identifisere og sikre den gjeldende nettlesersesjonen
  • _ga som benyttes av Google Analytics for å kunne skille mellom brukere ved å bruke et tilfeldig generert nummer som klientidentifikator. Det er inkludert i hver sideforespørsel på et nettsted og brukes til å beregne besøkende-, økt- og kampanjedata for nettstedanalyserapportene. Cookien har en levetid på 2 år. 
  • _gid som benyttes av Google Analytics for å kunne skille mellom brukere. Cookien har en levetid på 1 dag. 

Behandlingsgrunnlag følger av personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f, behandlingen er nødvendig for formål knyttet til de berettigede interessene som forfølges av den behandlingsansvarlige eller en tredjepart. Denne tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den interessen er å få nettsidene våre til å fungere godt slik at du får en god brukeropplevelse.

For en fullstendig oversikt over hvilke cookies som er i bruk og deres egenskaper, se oversikten i nettleseren din. For mer informasjon om administrering av cookies, se Slik administrer du informasjonskapsler hos nettvett.no.

Cookies for å kunne vise tilpasset og relevant informasjon på andre nettsteder

Et av samfunnsoppdragene til Bufdir, er å rekruttere fosterhjem til barn og unge som trenger det. Da er vi avhengige av å komme i kontakt med så mange potensielle fosterforeldre som mulig. Derfor bruker vi cookies på den delen av bufdir.no som handler om fosterhjem. Dette gjør det mulig for oss å vise relevant innhold med mer informasjon om fosterhjemsoppgaven på andre nettsteder til de som har vist interesse, innenfor en begrenset tidsperiode. Denne typen cookies er også i bruk på sidene for foreldrehverdag og familievernkontorene.

For at vi skal kunne vise deg tilpasset og relevant informasjon om fosterhjem, Foreldrehverdag og familievern på andre nettsteder enn Bufdir.no, brukes en cookie fra Facebook som gir informasjon om bruken av våre nettsider.

Eksempler 

  • _fbp som benyttes av Facebook for å målrette informasjon på Facebook basert på brukerens adferd på våre nettsider. Cookien fjernes når brukeren lukker nettleseren.

Behandlingsgrunnlag følger av personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav a, den registrerte har samtykket til behandling av sine personopplysninger for ett eller flere spesifikke formål.

Fant du informasjonen du lette etter?

Nederst på våre sider finner du en funksjon der du kan gi tilbakemelding om du fant informasjonen du lette etter, eller ikke. Vi bruker tilbakemeldingene til å forbedre innholdet på nettstedet.

Av personvernhensyn er det viktig at du ikke skriver personopplysninger i tilbakemeldingen. Vi ber deg også om ikke å skrive inn opplysninger om deg eller andre. Nettredaktørene går gjennom tilbakemeldingene, som blir slettet etter endt behandling.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av personopplysninger gjennom tilbakemeldingsfunksjonene er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Vår berettigede interesse er å tilby innhold som dekker publikums informasjonsbehov.

Nyhetsbrev 

Når du registrerer e-postadressen din samtykker du til at vi sender deg nyhetsbrev og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Vi vil ikke bruke e-postadressen din til noe annet enn å sende deg nyhetsbrev. Hvor ofte du vil motta nyhetsbrev varierer.

E-postadressen din lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du melder deg av nyhetsbrevet. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å benytte avmeldingsfunksjonen nederst i e-posten. 

Behandlingsgrunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 bokstav f, at du samtykker ved påmelding.