Late bloomers

Late bloomers – noen som kommer ut («blomstrer») som homofil, lesbisk eller bifil sent i livet. Begrepet brukes ofte om kvinner eller menn som har levd i et heterofilt forhold i mange år, kanskje fått barn, og så skiller seg for å leve ut sin kjærlighet til en av samme kjønn.

Se også: Komme ut, Lesbisk, Homofil, Bifil

Lesbe

Lesbe er slang for lesbisk kvinne. Betegnelsen brukes i dagligtale både av lesbiske selv og av andre, men oppfattes av noen som et negativt ladet ord. Vi anbefaler derfor ikke bruk av lesbe, men heller "lesbisk".

Se også: Lesbisk, Seksuell orientering

Lesbisk

Å være lesbisk handler både om praksis, tiltrekning og identitet. En lesbisk kvinne tiltrekkes av eller forelsker seg i personer av samme kjønn, altså andre kvinner. Både cispersoner og transpersoner kan være lesbiske.

Se også: Lesbe, Homofil, Bifil, Heterofil, Seksuell orientering, LHBT, Seksuell identitet, Seksuell praksis

Lhbti

Lhbti er en forkortelse for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interkjønnpersoner. Det brukes av myndigheter, rettighetsorganisasjoner og forskere som et samlebegrep for seksuelle minoriteter og kjønnsminoriteter. Lhbti-begrepet favner både betegnelser knyttet til seksuell orientering (lhb), kjønnsidentitet (t) og kjønnskarakteristika (i).

Se også: Lesbisk, Homofil, Bifil, Transperson, Seksuell orientering, Kjønnsidentitet, Hva er LHBT?

Lhbti-personer

Lhbti-personer er et begrep som omfatter alle personer som er lesbiske, bifile, homofile, transpersoner eller interkjønnpersoner.

Se også: Lhbti

Likekjønnspar

Par som består av to kvinner eller to menn.

Se også: Lesbisk, Homofil, Regnbuefamilie

Publisert 22. april 2015
Oppdatert 22. april 2015