Tilbyr tilpasset opplæring for fosterhjem i familie og nettverk
Publisert
– Det å være et fosterhjem for noen i familien eller for et barn du kjenner krever en annen type opplæring. Derfor er det utarbeidet et tilpasset opplegg for disse, slik at den blir mest mulig relevant, sier Inger Orderløkken og Ranveig Ohren, som er kursholdere i fosterhjemstjenesten Region øst.
Tilbakemeldingene så langt er positive. – Det er viktig for fosterhjemmene å treffe andre i samme situasjon. Det at man kan diskutere og dele erfaringer om hvilke utfordringer man står i, betyr veldig mye. Vi får også positive tilbakemeldinger på kursopplegget, og at det er en fin kombinasjon av e-læring og samlinger, forteller de.
Gjennom kurset skal fosterhjemtjenesten gi familiene kunnskap og ferdigheter til å forstå barnet som har flyttet inn hos seg.
Tilpasset grunnopplæring
Alle familier som ønsker å være fosterhjem skal ha opplæring. Enten de er rekruttert av Bufetat eller av kommunene. Opplæringen skal gi fosterhjemmene ferdigheter til å ivareta omsorgsoppgaven på en god måte.
Fosterhjemtjenesten har som mål å finne gode løsninger som er til det beste for barnet om det må flytte. Vi jobber alltid med å finne gode løsninger i barnets familie og nettverk først. Slik at barnet kan fortsette å gå på skolen sin, være sammen med vennene sine og oppleve størst mulig grad av stabilitet og trygghet.
Stadig flere barn får flytte til noen det kjenner. Det gjør at den generelle opplæringen som vi tilbyr må tilpasses noe til hvilket fosterhjem barnet bor i og ulike behov familiene har.