Gå til hovedinnholdGå til hovedmeny

Behov for flere fosterhjem i Indre Østfold

Publisert

Vi leter etter fosterhjem for flere barn og unge i Indre Østfold akkurat nå. Kan du hjelpe?

Barn og unge som må flytte hjemmefra, ønsker helst å flytte til noen de kjenner fra før eller fortsette å bo i samme nærmiljø. Å kunne fortsette på samme skole, beholde venner eller å få spille på det samme fotballaget, vil kunne gjøre overgangen til nytt hjem lettere.

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som er varm, omsorgsfull og tålmodig, og som kan se verdien av å gi et barn eller ungdom den tryggheten, forståelsen og kjærligheten det trenger. Du behøver ingen spesiell utdannelse, men erfaring med barn og unge er en fordel.

En hel skoleklasse venter på et trygt og godt hjem

Akkurat nå er det ca 20 barn som trenger fosterhjem i Indre Østfold. Det er like mange som en hel skoleklasse! Barna er fra 0 til 17 år. Mange av barna er under 5 år, og noen er helt nyfødte.

Behov for ulike typer hjem

Vi leter etter familier som kan stille opp på ulike måter. Vi trenger både hastehjem, besøkshjem, beredskapshjem og fosterhjem. Les mer om forskjellen på de ulike her.

Illustrasjonsfoto

Erfaringer fra fosterhjem:

Rita og Hans Petter

Å være fosterhjem handler om å lose et barn inn på riktig vei inn i fremtiden så de får et godt liv. Det sier Rita og Hans Petter, som er fosterforeldre og har vært det i mange år.

– Vi spurte fostersønnen vår hva vi skulle si, og da var han veldig tydelig: Fosterforeldre må være litt rause folk, og de må kunne si nei!

Les mer

Dan Robin har vokst opp i fosterhjem

Dan Robin er 24 år gammel, men fastholder at han er fosterbarn. – Det kommer jeg alltid til å være – selv om jeg er 80 år, sier han lattermildt.

Her kan du lese hans historie

Ann Helen har vokst opp i fosterhjem i egen slekt

Da Ann Helen måtte flytte i fosterhjem, fikk hun og søsteren flytte til slektningene sine. Nå studerer hun for å bli leder.

Les historien hennes her

Marit jobber som beredskapshjem

Marit har erfaring både som barnehagelærer og nattevakt på barnehjem. Nå har hun jobbet som beredskapshjem i snart 5 år.

– De gangene det er vanskelig så har tanken truffet meg, hvorfor gjør jeg dette? Men den forsvinner nesten like fort. For når jeg tenker på hva vi har fått igjen når jeg ser at barnet er tryggere og har fått mer selvtillit, så kan jeg godt forsake en del ting, forteller Marit.

Les hele saken her

Bjørn Rune

- Vi har aldri angret, sier Bjørn Rune som jobber som spesialisert fosterhjem for Bufetat. Han setter stor pris på kombinasjonen av å kunne arbeide hjemmefra, og jevnlig treffe kolleger på gruppeveiledning og fagdager.

Han forteller at man bør ha mye kjærlighet og omsorg å gi for å bli fosterhjem.

Les mer

Hva slags oppfølging og opplæring får du som fosterhjem?

Alle fosterforeldre får opplæring fra erfarne rådgivere i fosterhjemstjenesten, og du kan velge blant ulike kurs etter at barnet har flyttet inn. Barneverntjenesten vil følge deg opp og gi veiledning underveis i oppdraget. Du vil få dekket innkjøp av nødvendig utstyr, klær, fritidsaktiviteter og lignende til fosterbarnet, og ved behov blir du frikjøpt fra dine ordinære arbeidsoppgaver.

Les mer om kurs for nye fosterforeldre her.

Les mer om videreopplæringskurs for fosterhjem her.

Er du interessert i å vite mer?

Ta kontakt:

Rådgiver i fosterhjemstjenesten:
Thea Pedersen
Telefon 46615847
E-post: thea.pedersen@bufetat.no

Tiltak– og fosterhjemskonsulent i Indre Østfold kommune:
Heidi– Kristin Lilleng Ringstad
Telefon: 45615317
E-post heidi-kristin.ringstad@io.kommune.no.

Rådgiver i fosterhjemstjenesten:
Gry Nese
Telefon: 466 16 331
E-post: gry.nese@bufetat.no