Faglig løft til barnets beste
Publisert
Rundt 100 barnevernsansatte fra de syv kommunene i Støttepilar deltok på fagdagen.
Lærerikt og viktig
– Fagdager er så viktige og vi får en oppfriskning og en påminnelse på det vi er gode på, som man kanskje glemmer litt i en hektisk hverdag. Vi lærte blant annet mer om genogram, nettverkskart og familieråd, som er verktøy som gir innsikt i familiens og nettverkets betydning. Det finnes nesten alltid gode ressurser nær barnet. Opplæring i praktiske verktøy vil gi oss en bedre innsikt og oversikt og gjør oss tryggere i bruken, forteller de.
Denne fagdagen er en del av kommunenes innsats for å gi de ansatte en faglig oppdatering i rekrutteringsarbeidet. Barnevernstjenestene i disse kommunene arbeider sammen for å finne lokale løsninger når et barn ikke kan bo hjemme. Sammen ønsker vi å gi flere barn muligheten til å vokse opp i sitt eget nærmiljø.
På fagdagen delte Per. B. Kristensen fra Stange kommune sine erfaringer med hvordan de har lykkes med å rekruttere fosterhjem i familie og nettverk. Han og Mette Skogen ledet også en spennende panelsamtale med Elisabeth som har hatt tre ulike roller og erfaringer med barnevernet: som mor, bestemor og fostermor.
–Barn som trenger fosterhjem fortjener at vi gjør alt vi kan for å kartlegge og undersøke hvordan familie- og nettverket kan være en ressurs. Både forskning og erfaring viser at det som regel er til barnets beste å flytte til fosterhjem der de kjenner noen. Dette gir stabilitet og trygghet for barnet, sier Mette Skogen fra Bufetat fosterhjemstjenesten region øst.
Inspirerende fagdag
Mette Skogen og Rannveig Ohren ledet fagdagen, der kommunene lærte mer om genogram, nettverkskart og familieråd.
Praktisk øvelse i å tegne et genogram.
Arbeidet med Støttepilar har blitt lagt merke til
Grete Findahl, leder for Støttepilar, forteller at kommunene har etablert Støttepilar som et veilednings- og kompetanseteam innen fosterhjemsfeltet. – Støttepilar skal styrke fosterhjemmene og gi kompetanseheving til de ansatte i barnevernstjenestene, sier hun. Nå har de blitt spurt av barne-, ungdoms- og familiedirektoratet om å bidra inn til kommende fosterhjemsmelding som et eksempel på «beste praksis».
Les mer om fosterhjemstjenesten sitt kompetansehevende tilbud
Ta kontakt
Ønsker du at våre rådgivere skal tilrettelegge et tilsvarende opplegg for deg og din kommune? Ta kontakt med oss på e-post ft.ost.kurs@bufetat.no eller avtal direkte med en av våre rådgivere:
Innlandet:
Kurt Arvid Leistad.
Telefon: 46617173
Epost kurt.arvid.leistad@bufetat.no
Akershus:
Nina Kråkemo
Telefon: 46615865
Epost: ninaaannestad.krakemo@bufetat.no
Østfold:
Marianne Borgen
Telefon: 46617025
Epost: marianne.borgen2@bufetat.no