Som fosterforelder gjør du en forskjell
Publisert

I sofapraten snakker vi med psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery om hvordan vi best mulig kan vi møte barnas behov, forstå utviklingsbølgene og bygge sterke relasjoner. Fosterfar Pål Karlsen Haugsnes forteller ærlig om hans egne erfaringer som fosterhjem.
Din tilbakemelding er viktig
Vi ønsker å tilby faglig og nyttig innhold til deg som er, har vært, eller vurderer å bli, fosterforelder. Vi ønsker derfor din tilbakemelding om sofapraten, for å lære hva som fungerer eller bør forbedres i fremtidige arrangementer.
Skann QR-koden eller trykk her for å svare. Det tar kun 1-2 minutter, og din besvarelse er anonym. Takk for hjelpen!

Neste steg på veien
Dersom du ikke allerede er fosterhjem, og har et gryende ønske om å kunne bidra til å gi et barn en trygg oppvekst, inviterer vi deg til å ta neste steg i vurderingsfasen. Et digitalt informasjonsmøte er en god arena for å få ny innsikt i hva oppdraget innebærer.
Vi arrangerer ulike typer informasjonsmøter, tilpasset de ulike typene fosterhjem. Du kan gjerne delta på flere av disse møtene for å se hva som passer best for deg og din familie. Alle møtene er uforpliktende.
Ordinære fosterhjem
For deg som lurer på hva et ordinært fosterhjem er, og om det kan være aktuelt for din familie, har vi et nettmøte tirsdag 29. april. Du vil møte en rådgiver fra fosterhjemstjenesten, sammen med en fosterforelder som deler av sine erfaringer.
Nettmøte om fosterhjem tirsdag 29. april kl. 20.00
Oversikt over kommende informasjonsmøter
Fulltidsoppdrag som statlige fosterhjem
Har du relevant utdanning, eller erfaring som fosterhjem, og vurderer et fulltidsoppdrag som spesialisert fosterhjem eller beredskapshjem? Meld deg på et av disse informasjonsmøtene for mer informasjon:
Nettmøte om spesialisert fosterhjem 22. mai kl.20.00
Nettmøte om beredskapshjem 10. juni kl. 20.00
Faglig oppdatering for deg som er fosterhjem
Fosterforeldre kan ha behov for en fordypning i ulike temaer innen fosterhjemsomsorgen. Vårt opplæringstilbud dekker flere nyttige temaer, blant annet traumeforståelse og traumebevisst omsorg, og barns rett til kontakt og samvær med sin familie. Sjekk kursoversikten i din region, og ta kontakt for mer informasjon.
Videreopplæring for fosterforeldre
Sitter du igjen med noen spørsmål?
Har du spørsmål om fosterhjemsoppdraget etter å ha sett sofapraten? Du finner kontaktinformasjon på våre nettsider, og kan gjerne sende e-post direkte til fosterhjemstjenesten i din region:
- Region nord: fosterhjemtjenesten.region.nord@bufetat.no
- Region vest: fosterhjem.rv@bufetat.no
- Region sør: fosterhjem.sor@bufetat.no
- Region midt: ft.midt.steinkjer@bufetat.no
- Region øst: fht.region.ost@bufetat.no
- Oslo kommune: fosterhjem@bfe.oslo.kommune.no
Historier fra barn som har bodd i fosterhjem
– Jeg skylder dem livet mitt
Sandra vet ikke hvor hun ville vært i dag uten fosterforeldrene. Hun sier hun skylder dem livet sitt.
Det har gått bra med Sarah
Sarah flyttet i fosterhjem hos Silvia og Jonas da hun var 14 år. Her forteller hun hva de har betydd for henne. Uten at Sarah vet det, følger de med på intervjuet fra et annet rom.