Parterapi på familievernkontoret
Dette kan dere få hjelp til
- ønske om å jobbe med forholdet
- kommunikasjonsvansker
- seksuelle problem
- krangling, utroskap, sjalusi
- brudd og foreldresamarbeid
- mine og dine barn
- trusler, vold eller rus
- uro for barn
Slik gjennomføres samtalene
Når dere kommer til timen, møter dere en terapeut på kontoret. Den første timen blir brukt til å finne ut av hva slags utfordringer dere har i parforholdet. Fagpersonen lytter til dere begge, og er nøytral til en eventuell konflikt.
Terapeutens viktigste oppgave er å skape trygghet. Dere får hjelp til å kartlegge hva akkurat dere trenger hjelp til. Dere skal begge få sagt det dere er opptatt av. Om det er vanskelig å snakke, stiller terapeuten spørsmål som hjelper dere i gang.
Noen ganger er det best at partnere går til samtaler hver for seg, enten hele tiden eller i en periode. Dette finner dere ut av i løpet av den første samtalen.
Hvordan få hjelp?
Kurs og samtalegrupper for par
Eksempler på kurs, gruppeveiledning og samtaletilbud i familievernet. Tilbudene ved de ulike familievernkontorene kan variere.
Ønsker dere å utvikle dere som par? Går dere i de samme mønstrene og tar hverandre for gitt? Dette kurset er for dere som ønsker å fortsette å være sammen. Det er også relevant for par som har vært sammen lenge nok til å oppleve at de samme konfliktene gjentar seg.
Kurset "Hva med oss?" gir foreldre til barn med funksjonsnedsettelse mulighet til å prioritere parforholdet i en travel hverdag. Det fokuserer på hvordan dere kan prioritere parforholdet.
Kurset "Hva med meg?" passer for enslige foreldre som har omsorg for barn med funksjonsnedsettelse.
«Du og jeg og ADHD» er et samlivskurs spesielt beregnet for par der en eller begge har ADHD. Kurset er utviklet for å gi par kunnskap om hva som kan gjøres for å minimere de negative effektene ADHD kan ha på parforholdet, og hvordan par kan utnytte de positive mulighetene med ADHD.
Det kan være utfordrende for begge å leve i et parforhold der den ene har en diagnose innen autismespekteret. Dette kan gjelde både praktisk hverdagsliv og kommunikasjon – følelser. Kurset passer best om dere ønsker å jobbe med forholdet og de virkninger ASF kan gi for hverdagen sammen.
Sinnemestringskurset er et gruppetilbud for deg som opplever at du er for sint i hverdagen. Det kan være på for eksempel barn eller partner. Kurset er relevant for deg som har vært for sint en gang, eller som opplever at det er gjentagende.
Venter dere barn for første gang, er kurset Godt samliv et godt tilbud. Kurset skal gi dere støtte og inspirasjon i en periode med store forandringer og utfordringer i hverdagen.