MST Buskerud, Vestfold og Telemark
MST er et hjemmebasert behandlingstilbud for familier med ungdom med alvorlige atferdsvansker. Det kan dreie seg om konflikter hjemme, utfordringer på skolen, uheldig innflytelse fra venner, rus eller kriminalitet. For mange ungdommer kan MST være et alternativ til plassering utenfor hjemmet (12-18 år).
Kort om MST Buskerud, Vestfold og Telemark
- Statlig
- Plasseringstype: Atferd §§ 6-1 og 6-2
- Kapasitet:
- Sted: Buskerud, Vestfold og Telemark
MST - § 3.1 - hjemmebaserte tiltak
Besøksadresse
Anton Jenssens gate 2, 3125 Tønsberg
Postadresse til alle
Postboks 2233, 3103 Tønsberg
MST-team i Region sør
Buskerud
MST Buskerud 1: Heidi Küenzlen, e-post heidi.kuenzlen@bufetat.no, telefon 468 91 252
MST Buskerud 2: Axel Helvig, e-post axel.helvig@bufetat.no, telefon 466 10 886
Besøksadresse: Grønland 68, Drammen
Telemark
MST Vestfold 2: Karoline Isolde Alfheim Lindquist, e-post karolineisoldealfheim.lindquist@bufetat.no, tlf. 466 16 622
Besøksadresse: Anton Jenssensgate 2, 3125 Tønsberg
Vestfold
MST Vestfold 1: Katrine Sandereid, e-post katrine.sandereid@bufetat.no, tlf. 466 18 038
Besøksadresse: Anton Jenssensgate 2, 3125 Tønsberg
Telefon: 466 16 163
E-post: mst.bvt@bufetat.no
Til deg som har fått tilbud om MST og familien din
Ved Buskerud, Vestfold og Telemark behandling ungdom er det fire team som jobber med Multisystemisk terapi (MST). I hvert team er det tre-fire ansatte. De er utdannet psykologer, familieterapeuter, barnevernspedagoger og sosionomer.
Vi er opptatt av åpenhet, å ta ansvar for egne handlinger og ord, og har fokus på virkeligheten her og nå i vårt arbeid.
For kommuner og barnevern
Her finner ansatte i kommuner og barnevern informasjon hvordan søke bistand fra Bufetat, hvordan vi jobber med MST og kontaktinformasjon.
Ved MST Buskerud, Vestfold og Telemark er det fire team som jobber med Multisystemisk terapi (MST). I hvert team er det tre-fire ansatte. Vi er utdannet psykologer, familieterapeuter, barnevernspedagoger og sosionomer.
Vi er opptatt av åpenhet, å ta ansvar for egne handlinger og ord, og har fokus på virkeligheten her og nå i vårt arbeid.
Behandlingen skreddersys til den enkelte familie. I MST møter terapeuten familien hjemme på tidspunkter som passer familien. Sammen med terapeuten setter foreldrene og ungdommen behandlingsmål og gjør løpende evaluering av behandlingsforløpet.
Behandlingskomponenter kan f.eks. være arbeid med kommunikasjon, konflikthåndtering, samarbeid med skole og øke aktiv deltagelse i fritidsaktiviteter. Arbeidet er intensivt og i visse perioder det være flere hjemmebesøk i uken, samt møter med skole og støttepersoner.
Familien har mulighet til å ta kontakt med terapeuten hvis de har behov for det 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Behandlingen varer vanligvis fra tre til fem måneder, men avsluttes tidligere hvis målene for behandlingen er nådd.
Kontakt oss på MST
Multisystemisk terapi er et behandlingstilbud som drives av Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat). Det er barnevernet i den kommunen eller bydelen familien bor som kan søke om behandling.