Kvammen akuttsenter, avdeling Fannrem
Akuttinstitusjon for barn og ungdom mellom 12 og 18 år.
Kort om Kvammen akuttsenter, avdeling Fannrem
- Statlig
- Plasseringstype: Akutt § 4-4
- Kapasitet: 3 plasser
- Sted: Orkland kommune
-
Besøksadresse: Ljåmovegen 10, 7320 Fannrem
Postadresse: Postboks 2233, 3103 Tønsberg
Telefon: 466 17 590
Navn: Marion Gjertsås
E-post: marion.gjertsas@bufetat.no
For kommuner og barnevern
Informasjon til kommuner, barnevern og andre om hvem vi tar inn, hvordan vi jobber og hvordan man søker om plass.
Akuttplassering
Når et barn eller en ungdom står uten omsorg eller er i fare for å bli skadet i sitt eget hjem, kan barneverntjenesten plassere barnet eller ungdommen i et beredskapshjem eller i en akuttinstitusjon. Les mer om akuttplasseringer.
Faglig veileder
Faglig veileder for akuttarbeid i institusjon og beredskapshjem presiserer hvilke kvalitetsmål som settes for akuttarbeidet. Veilederen skal sikre en likeverdig og god praksis i akuttiltak og skape forutsigbarhet for barn, unge og deres familier, barneverntjeneste og øvrige samarbeidspartnere. Les hele veilederen her: Akuttarbeid institusjon og beredskapshjem - faglig veileder
Familieråd
I alle inntak blir det vurdert om det kan gjennomføre et familieråd så raskt som mulig. Familieråd er et tilbud hvor barnet og barnets familie og nettverk aktivt involveres i å finne gode løsninger for barnet. Her kan du lese mer om familieråd.
Miljøterapi
Utgangspunktet for det faglige arbeid på Kvammen akuttinstitusjon er miljøterapi. Miljøterapi er kort sagt en systematisk og gjennomtenkt tilretteleggelse av miljøets psykologiske, sosiale og fysiske betingelser i forhold til den enkeltes og gruppens situasjon og behov. Hensikten med dette er å fremme muligheter til læring og personlig ansvar.
Turnus
Vi er inntil fire voksne i tillegg til administrasjon på dagtid, inntil fem på kveld og inntil tre på natt (hvorav to er aktive). Det betyr for deg som ungdom at det alltid vil være en ansatt som får et særskilt ansvar for å ivareta deg og dine behov, og som kan gi deg den omsorgen du trenger i den tiden du er hos oss.
Den enkelte ungdom får en/to hovedkontakter som har et særskilt ansvar for oppfølging, og som deltar i samarbeidsmøter sammen med deg som ungdom og som har kontakten med foreldre/foresatte.
Vi har ansatte som har et særskilt ansvar for å sørge for at skole, familie og helse blir ivaretatt.
Statsforvalteren i Trøndelag fører tilsyn for å sikre at alle som bor på institusjon får god omsorg og behandling. Statsforvalteren skal også følge med på at gjeldende lover og regler blir fulgt. Statsforvalteren besøker institusjonen minst to ganger i året, og snakker blant annet med beboerne om hvordan de har det på institusjonen.
Om beboerne opplever at rettighetene deres ikke blir ivaretatt, kan de klage til Statsforvalteren. De som jobber på institusjonen hjelper beboerne med klagen dersom det er ønskelig.
Tilsynsrapporter kan du finne på nettsiden til Helsetilsynet.