Hjelp ved vold og overgrep

På grunn av koronautbruddet er noen av tilbudene midlertidig stengt. Her finner du informasjon om hvor du kan få hjelp og veiledning ved vold og overgrep.

Stengte incestsentre, åpen telefonlinje 

Sentrene mot incest og seksuelle overgrep (SMISO) stenges under koronapandemien. Sentrene må følge råd og anbefalinger fra helsemyndighetene. Det betyr at alle gruppeaktiviteter er avlyst inntil videre, og at det er stengt for drop in.  

Hjelpetelefonen er åpen. Hvis du gjerne vil snakke med noen, men ikke når frem til senteret nærmest deg, kan du ringe nasjonal hjelpetelefon for seksuelt misbrukte på 800 57 000. Telefonen er gratis, døgnåpen, og du kan være anonym. 

Krisesentertilbudet

Krisesentertilbudet skal være tilgjengelig for deg som er utsatt for vold i nære relasjoner, også under koronapandemien. Krisesentrene er åpne, men ettersom sentrene kan ha færre på jobb på grunn av ansatte i karantene eller med omsorg for barn, kan muligheten for et beskyttet botilbud være noe begrenset. For å redusere risiko for smitte på krisesenteret vil dagtilbudet/samtaler først og fremst bli gitt på telefon.

Ta kontakt med ditt nærmeste krisesenter dersom du har behov for det. Oversikt over landets krisesentertilbud.

Du kan også ringe Vold- og overgrepslinjen 116 006.  De har åpent døgnet rundt og du kan ringe uansett hvor du bor i Norge. Du kan snakke om opplevelsene dine, få hjelp, råd og svar på spørsmål. Du kan ringe anonymt og tjenesten er gratis.

Mer informasjon om krisesentrenes tilbud under koronaepidemien