Alexander var heldig å få dele ut vikingtrøya etter første etappe av Arctic Race of Norway. 

Vikingtrøya er en unik trøye som deles ut til den beste lagkameraten etter etappene. Dette gjøres for å hylle innsatsen til gode lagkamerater som henter mat og drikke, beskytter kapteinen mot vinden eller går i front for å hente inn et utbrudd. Rytteren som bærer trøya, er stemt frem av publikum på Arctic Race of Norway sine kanaler i sosiale medier. 

Etter første etappe av Arctic Race of Norway falt altså denne oppgaven på Alexander. Gårsdagens mottaker av vikingtrøya, var Thomas Champion. Gjennom den første etappen viste han en god evne til å stille opp for sine lagkamerater og han vant derfor avstemmingen. 

- Artig

Den første utdeleren Alexander var godt fornøyd med oppdraget, og var ikke spesielt nervøs før oppdraget.

- Det er artig å være med på dette. Går nok greit å dele ut trøyen, sa en smilende Aleksander til Bufetats utsendte før utdelingen. 

-Stolt av å få dele ut trøyen

Det er Bufetat, en samfunnspartner av Arctic Race of Norway, som står for utdeling. Dette gjør de for å sette søkelys på behovet for fosterhjem og for å hedre den innsatsen fosterfamilier gjør. I Nord-Norge alene trengs det rundt 120 nye fosterhjem i året.

- Vi er stolt av å få mulighet til å dele ut denne trøyen. Hjelperyttere gjør en flott innsats for sine lagkamerater akkurat som fosterfamilier gjør en forskjell og stor innsats.

Derfor får et fosterbarn æren av å dele ut vikingtrøya etter hver etappe, sier regiondirektør Pål Christian Bergstrøm.

Aleksander-og-Pål-Christian-766px.jpg