Lørdag 12.august var den tredje og nest siste etappe av årets Arctic Race of Norway. Den startet fra Lyngseidet i de fantastiske Lyngenalpene. Her var vi også så heldige å få tilbringe deler av dagen sammen med en lokal fosterfamilie, som også bidro i vikingtrøye-seremonien.

Vikingtrøya deles forøvrig ut etter hver etappe, og i går kåret publikumet Truls Korsaeth (Astana-team) som beste lagkamerat på 2.etappe av rittet. Fosterdatteren i familien, Marina (14 år), overrakk en gave til den unge rytteren, og fikk signert sin egen vikingtrøye.

Fosterforeldre Barbro og Freddy har fem barn, og de synes det var et fantastisk arrangement, som tiltrekker masse positiv oppmerksomhet til fosterfamilier.

Da lagene skrev seg inn, strømmet folk til starten. Ved startstreken var det Bufetat, region nord ved regiondirektør Pål Christian Bergstrøm, som fikk æren av å klippe snora som markerte starten på etappen.

Som på tidligere etapper var det lilla folkeliv hele veien opp til mål i Finnvikdalen. Blant annet var det en stor fest i Nordkjosbotn. I tillegg må det nevnes at det har vært fullt kjør inne i Race Village i Tromsø hele dagen.