Tirsdag 14.august inviterte Bufetat, region nord befolkningen i Kirkenes til en stor familiefest. 400 personer kom for å nyte den gode laksemiddagen og delta i diverse konkurranser.

Fjerde år på rad organiserer Bufetat, region nord en folkefest i forkant av Arctic Race of Norway (ARN). Som samfunnspartner til ARN, deltar Bufetat, region nord under sykkelrittet for å øke oppmerksomhet og bevissthet rundt behovet for fosterhjem i Nord-Norge.

I år ønsket ordføreren i Sør-Varanger Rune Rafaelsen alle velkomne på familiefesten i Kirkenes.

Ordfører i Sør-Varanger Rune Rafaelsen og regiondirektør Pål Christian Bergstrøm

- Det er en stor ære å være vert for et så viktig arrangement med så ærverdige mål! Jeg har stor respekt for arbeidet Bufetat, region nord gjør for å skaffe flere fosterhjem!

Flying Culinary circus stod ansvarlig for matserveringen, og alle fikk seg en god porsjon med laks og grønnsaker. Kirkenes og Omegn Skiklubb sørget for kaker og drikke.

Flying Culinary Circus

Gøy med konkurranse og premier fra verdensmester

Som alltid la Region nord opp til en hinderløype hvor rundt 30 lag deltok i «dekk-løpet», «flaskebowling» og andre morsomme konkurranser. Tre lag ble kåret til vinnere, og de fikk flotte premier fra Scandic Hotel Kirkenes, Sport1 og Barentsbadet. Og ikke hvem som helst men selve tidligere verdensmester i sykling Thor Hushovd delte ut premiene.

Thor Hushovd gir medaljer til vinnerne av banreløpet

- Det er en viktig jobb som Bufetat gjør med å sette fokus på mange barna som blir glemt og ikke får nødvendig omsorg. Og hvis Arctic Race of Norway blir med å få budskapet utad, så er det kjempehyggelig, sier Hushovd.

Thor Hushovd med vinnerne av Hinderløypa