I år går sykkelrittet i Finnmark, og Bufetat, region nord skal farge landsdelen lilla!

Siden 2015 har Bufetat, region nord og Arctic Race of Norway samarbeidet om å hedre fosterfamilier, øke kunnskap rundt behovet i regionen, rekruttere flere fosterhjem og rette fokus mot viktigheten av å kunne gi fosterbarn positive interesser og opplevelser.

Masse aktiviteter for store og små

Vi lader opp til sykkelfesten Arctic Race of Norway med et gratis arrangement for hele familien i Kirkenes! Både store og små får delta i Hinderløypa, en uhøytidelig familie-/vennekonkurranse hvor fire deltagere skal fullføre en hinderløype på tid. Her får laget testet sine evner. Det blir kåret tre vinnerlag. De vil få premie fra sleve Thor Hushovd! Se programmet her.

Det blir også servering av gratis laksemiddag fra Norsk Sjømatråd, musikk, utdeling av t-skjorter fra Bufetat og øvrig familiehygge i parken. Du finner informasjon om arrangementet på vår Facebook-side.

Mye liv under rittet

Alle gjør seg klar til den store sykkelfesten! Vi skal være synlig under hele rittet.

Fosterhjemstjenesten står med stand fra onsdag til søndag i start og målområdet under rittet. De er klare til å svare på spørsmål, fortelle om hvordan man blir fosterforelder og dele ut diverse artikler, selvsagt i lilla farge!

Torsdag 16.august gjennomfører Vadsø ungdomssenter sitt årlige arrangement med grilling, musikk i bakken rett nedenfor Varanger Kraft i Vadsø. Ungdommene stiller ut sykkelen de selv har laget.

Alta ungdomssenter inviterer alle på søndag fra kl.15:30 til konsert og magedans!

Fosterbarna hedrer beste hjelperyttere

Under Arctic Race of Norway hedres den beste lagkameraten med en egen trøye, Viking-trøya. I år som de to foregående årene får et barn som bor i fosterhjem, lov til å dele ut trøya og møte den beste hjelperytteren. Rytteren i feltet som kjemper for lagets suksess, som ofrer seg for at en annen på laget skal vinne, og som aldri gir opp uansett hva som skjer under rittet. Han som har egenskaper som de gamle vikingheltene: oppofrelse, mot og lagsamarbeid.

- Det er mye symbolikk når et fosterbarn får anledning til å gå på podiet for å dele ut trøya til beste lagkamerat. Hjelperytterens prestasjon kan man godt sammenligne med det å være fosterforeldre, sier kommunikasjonssjef i Bufetat, region nord, Bente Wistven.

Vi holder deg oppdatert!

Følg med på vårt arbeid under sykkelrittet på vår nettside og Facebook.