Nå er det mange barn som trenger et nytt hjem. Vi trenger flere fosterhjem, og helst i barnas nærmiljø. Har du 💜-rom for en til?

Knytter skolisser

Endelig har skoler og barnehager begynt å åpne, foreløpig for de aller minste. Likevel skal vi fremdeles være mest mulig hjemme for å holde oss trygge for koronaviruset.

For de aller fleste av oss går det helt fint. Vi er trygge i hjemmet – sammen med familien. Men for noen barn og unge er ikke hjemme det tryggeste stedet. Da skolene stengte, mistet mange barn det viktigste sikkerhetsnettet sitt, nemlig å bli sett av en lærer, en barnehageansatt, av en på fritidsordningen eller på fritidsaktivitetene.

Barnevernet har den siste tiden meldt om færre bekymringsmeldinger enn før skolene stengte. Sykehusene i landet har i mange uker nå fått inn færre barn med blåmerker og uforklarlige skader som har skjedd i eget hjem.

Det er dessverre ikke et tegn på at færre barn har det vondt, men at de sårbare barna ikke ble fanget opp da vi alle skulle være hjemme.

Alle barn fortjener trygge, gode voksne som tar vare på dem og sørger for at de får en god oppvekst. Derfor trenger vi nå flere fosterhjem.

Kan du hjelpe?

Vurderer du å bli fosterhjem, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss for mer informasjon.

 

Takk for at du bidrar til at de sårbare barna ikke blir glemt!

 

Ta kontakt med din lokale fosterhjemstjeneste

Ønsker du å få tilsendt informasjon om det å være fosterhjem? Har du spørsmål? Ønsker du en uforpliktende samtale? Ta kontakt med fosterhjemstjenesten der du bor.

Eller se oversikt over fosterhjemstjenestene