Tid:

Åtte ungdommer på Haugalandet trenger et familiehjem som kan gi dem støtte, stabilitet og god omsorg. Familiehjem skiller seg fra kommunale fosterhjem ved at oppdraget er på fulltid med godtgjørelse tilsvarende full årslønn, og at dere får tett oppfølging fra Bufetat.

Har du erfaring som fosterhjem, med ungdom eller relevant høyskoleutdanning kan du erstatte full jobb med oppdrag som familiehjem. På denne siden skal vi gi deg god informasjon om hva det vil si å være familiehjem.

Snakke med Svein

Du kan også ta kontakt med Svein i Fosterhjemstjenesten i Haugesund for enda mer informasjon når du er klar for det. Vi er her for å støtte og veilede familier som vurderer om de kan og vil åpne hjemmet sitt til noen som virkelig trenger det.

Møt et familiehjem

Hvis du har en bakgrunn som tilfredsstiller kravene vil vi invitere deg til et uformelt treff, et «personlig møte» med noen som er familiehjem. Å bli fosterhjem eller familiehjem er en stor avgjørelse for en familie, vi vet mye om det.

Bli familiehjem og hjelp ungdom i en vanskelig situasjon

Å være statlig familiehjem betyr at du er oppdragstaker på fulltid, med fast arbeidsavtale i Bufetat. Alle oppdragstakere får fast godtgjøring og utgiftsdekning hver måned, i tillegg til friperioder etter behov og avtale med Bufetat.

Vår godtgjøring ligger omtrent på linje med vanlige lønnsvilkår som ansatt i stat og kommune. Oppdraget gir også opptjening til pensjon. Kontraktens varighet for familiehjem er 3 år, med gjensidig oppsigelsesperiode på 3 måneder.

Som oppdragstaker hos oss får du hyppig faglig veiledning og oppfølging, og en egen konsulent som følger deg opp gjennom avtaleperioden. Du får tilbud om gratis kurs og opplæring både før og underveis i oppdraget. Du kan ta kontakt med oss helt uforpliktende om du ønsker mer informasjon om dette.

Ungdom mellom 15 og 18 år

Målgruppen for familiehjem er primært ungdom i aldersgruppen 15-18 år.
Vi tar unntaksvis inn yngre ungdom/barn dersom vi mener at familiehjem er det beste tilbudet. Noen unge har behov for ekstra oppfølging. Ungdommene har ulike utfordringer som gjør at det ikke er noe alternativ å flytte i ordinære fosterhjem.

I et familiehjem har en av de voksne oppdraget som fosterforelder på heltid. I et familiehjem må en av fosterforeldrene ha minimum treårig relevant utdanning på høyskole- eller universitetsnivå, for eksempel barnevernspedagog, sosionom, psykolog, lærer og lignende. Etter en individuell vurdering kan annen formell utdanning eller erfaring erstatte dette kravet.

Slik går du frem for å finne ut mer om familiehjem

Vurderer du denne meningsfylte jobben med ungdom, i ditt eget hjem? Vi arrangerer treffpunkt for de som er i målgruppen og ønsker å prate med noen som allerede er familiehjem. Disse treffpunktene arrangeres som et personlig møte på en kafe, hjemme hos et familiehjem eller annet egnet sted for et slikt uformelt personlig møte. Målet er at 2-5 familier sammen kan møtes for å prate med et familiehjem, en familiehjemkonsulent og Fosterhjemstjenesten i Haugesund.

Dette er en perfekt mulighet for å finne ut hvordan hverdagen er som familiehjem, hvordan det kan fungere for deg og dine. For å få mer informasjon om disse personlige møtene, hvor og når neste møte skal være må du ta kontakt med Svein i fosterhjemstjenesten.
Fyll ut skjema under og send inn så tar Svein Gunnar Knutsen 46618912 / svein.gunnar.knutsen@bufetat.no kontakt med deg.

Ledig oppdrag som familiehjem i Haugesund

Jeg ønsker mer info om familiehjem

Obligatoriske felter er merket med *.

Historier fra andre som er familiehjem

- Vi vil ikke bare leve for oss selv. Vi vil bety noe for andre. For oss gir det stor glede og mening å se ungdommen falle til ro og utvikle seg steg for steg, sier Inger og Ketil Hindenes

Barnet som bor med dem er blitt en del av familien. – Det er godt å føle at vi gjør en god jobb! Og vi føler at vi får så mye tilbake. Jeg synes det er utrolig interessant å være familiehjem. Ikke to dager er like, sier Beate Vabø.