De som kjenner meg sier jeg er en grei kar.

Jeg er en gutt som ønsker å flytte til et fosterhjem hvor det er rolig, fredelig og lite stress. Det er da jeg trives best. Helst på landet faktisk. Dere må gjerne ha dyr, for jeg er glad i dyr og det inngår i mine interesser. Naturen generelt, er vel noe jeg trives godt med. Andre mener at jeg er kunnskapsrik på dette området. Og ja…jeg setter meg inn i litt av hvert som omhandler ulike naturfenomen. Om det ikke blir for ofte, deltar jeg også på fotturer i skog og mark. Båt og fiske er også ok. Sånn sett liker jeg godt å være ute, men trives samtidig fint foran min pc’. Da snakker jeg med andre ungdommer som har like interesser som meg. Ellers er jeg vel ikke så ofte med jevnaldrende venner, og synes det også er vanskelig med samlinger der det er folk og støy. I slike tilfeller holder jeg meg heller for meg selv på rommet. Jeg trives veldig bra i mitt eget selskap, men blir gjerne med om vi skal lage mat, eller bake.

På skolen klarer jeg meg veldig bra med 4 i snittkarakter, men også sosialt med andre elever og lærere. De voksne beskriver meg som skoleflink og pliktoppfyllende.
Familien som jeg har bodd hos en god stund nå, forteller at de liker meg veldig godt, og at jeg er en grei kar. Stort sett gjør jeg som de sier, men det er ikke alltid at jeg er enig. Og da kan jeg nok være litt sta og masete.
De som skal bli fosterforeldre for meg må kunne respektere meg for den jeg er – de må være snille og ikke ha små barn. Eldre barn er greit. Det er bra om fosterforeldrene ikke er så sosiale, for det er ikke jeg heller.

De som kjenner Daniel godt i dag, støtter hans egne beskrivelser. Gjennom forutsigbare hverdager over tid, oppfattes han som en mye tryggere gutt enn tidligere, og fremstår nå som oftest blid og omgjengelig. Han er takknemlig for ting han får, og viser glede når han opplever å mestre ting. Selv om han også kan virke noe intens og argumenterende i ulike situasjoner, viser han sjelden sterke følelser. Dette er likevel noe han trenger hjelp til å regulere. Daniel forholder seg stort sett til regler og rutiner, og han utfører de ukeplikter som er avtalt. Han har samtidig behov for påminninger knyttet til dusj og klesbytte.

Hvilket fosterhjem trenger Daniel?

Daniel er en gutt som har vokst opp i en familie med omsorgssvikt, og vært vitne til alkoholmisbruk og vold mellom foreldrene. Med den utryggheten det har inkludert.

Han har behov for et fosterhjem med to voksne, som kan møte annerledesheten hans med respekt og forståelse. Et hjem med struktur og forutsigbarhet, uten mindre barn, som gjerne kan ha det «litt kjedelig», vel så mye som man trives med et visst aktivitetsnivå på fritiden.

Daniel har behov for stabilitet i hverdagen, og derfor vil fosterforeldrenes evne til å «gå bak» en atferd være viktig. De voksne må være romslige og trygge, i tillegg til å kunne håndtere utfordringer med ro og tålmodighet over tid.

Ettersom oppdraget vil involvere andre instanser, forventes det gode samarbeidsferdigheter hos fosterforeldrene.

En av de voksne må påregne 100% frikjøp fra sitt ordinære arbeid inntil 1 år. Deretter vil behovet bli vurdert på nytt.

Det er ønskelig at fosterhjemmet har adresse fortrinnsvis på Bømlo eller Stord, men Haugesund og Karmøy kan også være aktuelt.

Som fosterhjem får du

Vil du vite mer om Daniel?

Hvis du tror dere kan tilby Daniel hjemmet han trenger, kan du ta kontakt med Svein Gunnar Knutsen på e-post, eller på tlf. 466 18 912.