En nysgjerrig og fin gutt som leter etter rause og stødige fosterforeldre.

Leo liker å være på tur både i skogen, men også i lekebutikker. Da lyser han opp og stråler av glede. I likhet med andre barn på hans alder trives han godt utendørs, gjerne på sykkel eller på skøytebanen. Her kjenner han på både mestring og begeistring. Han er glad i å leke med venner, men trives best i lek sammen med jenter, og aller helst med en venn om gangen.

Mestringsfølelse er noe Leo ikke har kjent så mye på tidligere i livet. Han opplever det derfor som litt vanskelig å bli stilt krav til. Er det noe han ikke får til er det lett at han blir frustrert og sint. Da trenger Leo tålmodige og stødige voksne som klarer å se den flotte, men også sårbare gutten som gjemmer seg bak. Leo er ikke vant til å snakke om følelsene sine så han trenger trygge voksne rundt seg som har tid til å støtte han, snakke om følelsene og hjelpe han med å regulere dem.

Leo setter veldig pris på om du ser på barne-tv sammen med han og det er viktig for han at du tar deg tiden til å lese for han ved leggetid. Akkurat nå er det «Hvor er Willy?» og «Peppa gris» som er favoritten. Han liker og trenger at du har god tid på sengekanten. Han vil gjerne ha en nattakos og roer seg med å bli kilt på ryggen.

Kan du være den som gir Leo trygghet og en ny opplevelse av mestring?

Hva slags fosterhjem trenger Leo?

Leo trenger rolige og kjærlige fosterforeldre som har tid og til å "se" ham og fordype seg i ting som han er interessert i.

Det er viktig at han får utfolde seg på det han er god til, og at han får hjelp til å få gode opplevelser med mestring. Slik kan han føle seg tryggere i fremtiden. Leo tåler grensesetting og forholder seg til rutiner. Det er viktig at Leos fosterforeldre kan hjelpe Leo med å vise og organisere følelser.

Han trenger ekstra oppfølging på skolen. Derfor er det viktig at de voksne følger tett opp og kan gi han riktig støtte både hjemme og på skolen.

Det er ønskelig med to fosterforeldre. Hvis det er barn i familien, bør de helst være i ungdomsskolealder.

Som fosterhjem for Leo får dere:

Lurer dere på om dere er det rette fosterhjemmet for Leo?

Ta kontakt med rådgiver Synne Aurora Blikom i Fosterhjemstjenesten i Akershus på telefon 466 15 529.