Oversikt over hjelpetilbud
- Du kan kontakte helsestasjonen, (barn 0-6 år) skolehelsetjenesten (skolebarn) eller fastlege dersom du trenger å snakke med noen om hvordan barnet ditt har det eller om samspillet i familien. Du finner mer informasjon om tjenestene i din kommune, på din kommunenes internettsider.
- Pedagogisk psykologisk tjeneste (PPT) skal legge til rette for gode utviklingsbetingelser for barn og unge i barnehage og skole. Tjenesten har særlig ansvar for å hjelpe skoler og barnehager med å legge til rette for barn med spesielle behov. Informasjon om PP-tjenesten finner du på din kommunenes internettsider.
- Familievernet tilbyr gratis samtaler med par og familier som ønsker å få det bedre.
- Barne - og ungdomspsykiatrien (BUP) hjelper barn og unge som har følelsesmessige problemer som fører til vantrivsel og vanskeligheter i hverdagen. Snakk med fastlegen eller skolehelsetjenesten om å bli henvist til BUP.
- Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemmet, eller når barnet av andre grunner har behov for hjelp fra barnevernet (for eksempel ved atferdsproblemer eller rus). Slik melder du fra til barnevernet.
- Familievernet kan hjelpe med utfordringer i parforholdet. Problemer i parforholdet kan være lurt å gripe tak i tidlig. Det trenger ikke være krise for å komme til et familievernkontor. Noen ganger er det lite som skal til for å få en bedre hverdag sammen. Mange erfarer at det er virkningsfullt å sette av tid til å snakke om forholdet sitt sammen med en terapeut.
- Familievernet tilbyr hjelp til familieutfordringer. Det kalles familieterapi, men grensen mellom hjelp til par og hjelp til familier er flytende. Foreldresamarbeid for ekspartnere er også noe familievernet kan hjelpe til med.
- Kurs for foreldre med barn med spesielle behov. Hva med oss? og Hva med meg? er kurs for foreldre som har barn med nedsatt funksjonsevne, fysiske eller psykiske vansker eller kronisk sykdom.
- Kurs for par om samliv
- Familievernet kan hjelpe med utfordringer i parforholdet, enten foreldre bor sammen eller hver for seg.
- Familievernet arrangerer kurs for foreldre etter samlivsbrudd. Kurset skal hjelpe med å skape et godt nok foreldresamarbeid med ekspartner etter samlivsbrudd - til beste for barna.
- dinutvei.no er en nasjonal veiviser til hjelpetilbud, informasjon og kunnskap om vold i nære relasjoner, voldtekt og andre seksuelle overgrep.
- Mental helse hjelpetelefon er for alle som vil snakke om livets utfordringer. Vil du heller skrive - bruk Nettjenesten sidetmedord.no.
- littsint.no er sinnemestring for foreldre.
- Alarmtelefonen 116 111
- Stine Sofie Foreldrepakke er et gratis informasjonsprogram for alle blivende og nybakte foreldre. Programmet skal gi barn og foreldre en god start på det nye livet, og gi støtte og verktøy til å håndtere det som er krevende.