Tid:
17 februar 2021 13.00 - 24 mars 2021 15.00
Sted:
Stokmarknes
Adresse:
Markedsgt. 20 B / Helsebanken, 2. etg.
Kursdager:
  • Onsdag 17. februar 2021, klokken 13:00 - 15:00
  • Onsdag 24. februar 2021, klokken 13:00 - 15:00
  • Onsdag 17. mars 2021, klokken 13:00 - 15:00
  • Onsdag 24. mars 2021, klokken 13:00 - 15:00

Ønsker dere mer kunnskap om hva det vil si å være tenåringsforeldre? Kjenner dere noen gang på følelsen av å komme til kort i forhold til tenåringen deres?

I tenåringsperioden opplever vi ofte at ungdommene distanserer seg fra foreldrene, til fordel for venner og jevnaldrende. Dette er både normalt og sunt.

Det er imidlertid ofte slik at både foreldre og ungdommer kan oppleve utfordringer med å opprettholde en god dialog og kommunikasjon i denne perioden.

Forstå ungdommen bedre

Dette kurset gir foreldre en unik anledning til bedre å kunne forstå hvordan man kan ta hensyn til tenåringen uten å miste kontakt eller måtte gi fra seg innflytelse. Kursopplegget bygger på solid forskning.

Noen foreldreuttalelser etter siste kurs:

"Kurset har vært rett og slett uvurderlig!"

"Kurset har gjort meg tryggere som tenåringsforelder"

"Man trenger ikke ha de største utfordringer hjemme for å ha utbytte av et slikt kurs"

Fire samlinger

Kurset består av fire fellessamlinger for foreldre, et intervju med hver tenåring og en tilrettelagt familiesamtale.

I løpet av de første tre samlingene får foreldrene forelesninger, deltar og er med på strukturerte samtaleøkter og utvekslinger. Mellom den andre og tredje samling vil hver tenåring bli invitert til en strukturert samtale med en av kurslederne om samspill hjemme. Mellom den tredje og fjerde samlingen foretar vi en veiledet tilbakemeldingssamtale for hver familie. Denne arrangeres etter avtale.

På den siste samlingen deler foreldrene erfaringene hjemmefra, og de får veiledning på prosessen de har vært gjennom, med mulighet for videre dialog og støtte etter behov.

Påmelding

Fo rmer informasjon eller påmelding: Send e-post til familievernkontoret.vesteralen@bufetat.no, eller på telefon 46615660, eller bruk påmeldingsskjemaet nedenfor.

Påmelding til Hold meg, slipp meg

Obligatoriske felter er merket med *.