Noen enkle triks og et par som krever litt mer av oss.

Si alltid hei og ha det 

Vårt dypeste behov som mennesker er å bli sett av andre. Når vi kjenner oss viktige for dem vi elsker, blir vi roligere og gladere. En enkel måte og gjøre dette på er å alltid  markere når vi som par møtes og går fra hverandre. 

Når man snubler inn døra med en handlepose i hver hånd, mens sulten river og ungene griner, kan det være vanskelig å mobilisere en entusiastisk hilsen. Men å ikke si noe kan være en kraftfull kommunikasjon om at du ikke er så viktig for meg. Å alltid si hei og ha det til hverandre kan derfor sette tonen for hvordan dagen skal bli.

Vis at du er stolt av kjæresten din 

En gang var kjæresten din det flotteste du visste. Slik er det kanskje enda, men etter hvert slutter vi å si det til hverandre. Ofte tenker vi at den andre vet hvor fornøyd og stolt jeg er, men de fleste av oss trenger fortsatt å høre det av og til.

Vær detektiv i hverdagen! Se og let etter det du er stolt over hos kjæresten din – og si det høyt av og til. Godt å si – og godt å høre!

Aksepter at dere er forskjellige

Alle kan nok kjenne igjen forskjeller som i starten av forholdet er sjarmerende og tiltrekkende, men som ender opp med å bli store irritasjonsmomenter. Varige ulikheter bunner ofte i personlighetsforskjeller.
 
Å forsøke og forandre partneren sin kan bli et vanskelig og negativt prosjekt. Det å godta at den andre er forskjellig fra en selv, kan være en kilde til berikelse og nye opplevelser.

Del dine drømmer

Det er veldig viktig å vite hva som foregår på innsiden av partnerens hode. Hva han eller hun drømmer om sier mye om hvem han eller hun er. Selv om du ikke deler partnerens drømmer må du vite hva som er viktig for ham eller henne. Når du vet at et aktuelt valg eller ønske er knyttet opp til en viktig drøm for partneren, er det kanskje lettere å akseptere og etterkomme ønsker.

Gi kjæresten din tabbekvote 

I en slitsom hverdag er det lett å legge merke til det partneren ikke får til og det som irriterer deg. Prøv å lete etter de gode sidene ved at partneren gjør som hun eller han gjør. De er nok der selv om de ikke er så lette å se ved første øyekast.

Jo flere positive følelser du har overfor partneren, jo lettere er det å gi ham eller henne en tabbekvote. Tre viktige ting som bygger positive følelser er å vite mye om hvem partneren er og hva han eller hun tenker på. Let etter det du liker ved partneren og forholdet. Hold kontakten med hverandre ved å småprate og vise hverandre oppmerksomhet i hverdagen.

Våg å si unnskyld

Krangel og konflikt er normalt. Det oppstår jevnlig "skader" på forholdet hvor en føler seg såret, krenket eller sviktet. Det er ikke krangling i seg selv som avgjør kvaliteten på et forhold, men hvordan vi krangler og om en klarer å reparere i etterkant. Ofte krever det mot og raushet for si unnskyld. Husk at for at en unnskyldning skal virke på den andre, må du mene den, og helst gi den uten forbehold.

Inviter til sex

Sex er en kilde til nærhet og intimitet. Regelmessig sex kan fungere som et av flere "lim" i parforholdet, ved å gi næring til fellesskapsfølelse og intimitet. Lysten på sex kan forsvinne i stressende perioder, eller når en har vært sammen lenge. Det er helt normalt. Samtidig er det slik at lysten kan bygges opp, selv om den ikke er der i utgangspunktet. Husk også at sex ikke er ensbetydende med samleie. Det er mange måter å være sammen på.

Snakk om forventninger, tørr å invitere og tål å bli avvist.

Let etter - og takk for det du vil ha mer av

Det vi får positiv oppmerksomhet for gjør vi mer av! Det er lett å bli opptatt av det som ikke fungerer, og når vi er slitne henger vi oss lett opp i det negative. Men, ønsker du at partneren din skal forandre seg er det mer effektivt å gi oppmerksomhet til det du ønsker mer av, enn å klage på det om irriterer.

Bedre stemning skaper det også!