Vi som jobber her
På Skjerfheimkollektivet har alle ansvar for å ta hensyn og bidra til et best mulig felleskap, samtidig som vi ønsker å ta vare på den enkeltes individuelle behov.
12 miljøarbeidere
Vi er til sammen 12 miljøarbeidere som jobber på kollektivet. Vi er delt inn i to lag og er på jobb i 15 døgn om gangen. På Skjerfheimkollektivet har vi ansatte med sosialfaglig utdannelse som barnevernspedagoger og sosionomer, men hos oss er det viktig med praktisk kompetanse og personlige egenskaper. Det betyr at mange som jobber her har jobbet med rus og rusproblemer i mange år, og er veldig gode på det.
Vi har med-leverturnus på Skjerfheim. Det vil si at vi bor sammen med ungdommene i perioder på 15 døgn, så har vi fri i 12 døgn før vi kommer tilbake for nye 15 døgn.
Åtte ungdommer
Hos oss er det plass til åtte ungdommer. Ungdommene kommer fra hele Region sør, fra Kristiansandsområdet til Drammensområdet
Trygt og godt miljø
Vi voksne er der ungdommene er. Vi deltar på aktiviteter og er alltid i nærheten. Det at vi er så tilgjengelig og mye sammen gjør at vi har kontroll og skaper et trygt og godt miljø for alle.
Kontaktperson
Alle får sin egen kontaktperson når de flytter inn.
Ansvarsgruppemøte
Hver 8. uke har vi ansvarsgruppemøte. Der ønsker vi at ungdommen er med, i tilegg til ungdommens foreldre, kontaktperson, saksbehandler, inntak og eventuelt andre hvis det er nødvendig.
Slik jobber vi
Lever sammen, skaper gode bånd
Det er viktig for oss at du er trygg, derfor er vi som voksne alltid tilstede der du og de andre ungdommene er. Vi bor sammen med dere, lytter til det dere har å si og deltar på aktiviteter. Vi setter også grenser og ordner opp i vanskelige situasjoner som er viktige for oss. Når vi bor sammen i to uker om gangen blir vi godt kjent, vi blir trygge på hverandre og får respekt for hverandre. Dette er de viktigste verktøyene for oss så vi kan hjelpe deg best mulig.
Behandlingsmodell
Skjerfheimkollektivets behandlingsmodell bygger på kollektivtradisjon. Sentralt i denne måten å jobbe på er
- medleverskap og relasjonsbygging
- sosial læringsteori
- sosial, praktisk og emosjonell ferdighetstrening
- traumebevisst omsorg
- standarisert forløp for behandling i atferdsinstitusjoner
Vil du være med på laget?
Vi trenger flere dyktige medarbeidere. For å sikre at du får med deg spennende ledige stillinger anbefaler vi at du følger oss på Jobbnorge og LinkedIn.
Til deg som skal bo hos oss
Klær og utstyr
Under oppholdet på kollektivet får du det du trenger av klær og utstyr.
Døgnstruktur
Vi har faste rammer rundt hverdagene våre. Planlegging av dagene, det å kunne holde avtaler og følge de tidene som gjelder er viktig hos oss. Vi tror dette er god trening for deg så du senere skal klare deg alene.
Dagtilbud
Når du bor på Skjerfheimkollektivet skal du ha et dagtilbud. I begynnelsen vil det ofte være på kollektivet i form av noe vi kaller arbeidslag. Da jobber du enten ute eller inne med snekkerarbeid, matlaging, vasking og mange andre oppgaver. De som ikke går i arbeidslag er gjerne på skole, i en praksisplass eller har kanskje fått seg en jobb.
Fritid og aktiviteter
Vi "leker" mye. Vi har en egen fritidsleder som arrangerer mange aktiviteter og ferier hele året igjennom. Har du en fritidsinteresse fra før, eller ønsker du å prøve deg på nye aktiviteter så har du mange muligheter til det på Skjerfheim.
Hjem på besøk
Mens du bor på kollektivet får du reise hjem eller på andre typer besøk. Når og hvor ofte er forskjellig fra ungdom til ungdom, men de fleste som har vært her en stund reiser hjem eller til noen de ønsker å besøke hver andre helg.
Samarbeid med familie og nettverk
Vi ønsker samarbeid og god kontakt med familien og nettverket ditt. De kan gjerne komme på besøk. Dersom du har rusfrie venner kan du invitere dem på besøk eller med på ferier. Vi finner alltid et rom eller en seng om noen vil overnatte.
Rettigheter når du bor på institusjon
Skjerfheimkollektivet
- Delt bad
- Eget rom
- Egen fritidsbolig
- Felles TV-rom
- Hobbyrom
- Musikkrom med instrumenter
- Snekkerbod
- Snowboard
- Skiutstyr
- Stor uteplass og plen
Nærområdet
Skjerfheimkollektivet ligger et stykke ute på landet, i Svarstad, omtrent midt mellom Kongsberg og Tønsberg. Nærmeste tettsted heter Hvittingfoss og er 4 kilometer unna oss.
Skole
- Lardal ungdomsskole
Fritidstilbud
- Kongsberg skisenter 3o minutter unna
- Badeplass i Vassås, 10 minutter unna
- Treningssenter 10 minutter unna
- Fritidsklubb
- Hytte i Ål, 30 minutter fra Hemsedal
Transport
Det er mellom 30-45 minutters biltur til Drammen, Tønsberg, Kongsberg, Skien og Sandefjord.
Tilsyn
Tilsyn
Statsforvalteren i Vestfold og Telemark skal passe på at du får god omsorg og behandling, og at vi som jobber her viser deg respekt. Statsforvalteren skal også følge med på at vi følger lover og regler. Dette kalles tilsyn. De som jobber hos Statsforvalteren kommer på besøk minst to ganger i året, og ønsker da å snakke med deg om hvordan du har det.
Hvis du opplever at rettighetene dine ikke blir ivaretatt, kan du klage til Statsforvalteren. Vi som jobber her skal hjelpe deg med å klage dersom du vil det.
Alle har ansvar for å ta hensyn og bidra til et best mulig felleskap.
- Plassering etter barnevernloven §§ 4-24, 4-25 og 4-26
- Behandlingskollektiv
- 8 plasser
- Ungdomme i alderen 15-18 år
- Bor her i inntil 12 måneder, noen lengre
- Besøksadresse
Damtjernveien 598, 3275 Svarstad
- Postadresse
Postboks 2233
3103 Tønsberg
- Telefon
Direkte - 466 18 132
Fagkoordinator
Grunde Halvorsen
- grunde.halvorsen@bufetat.no
- Telefon: 981 38 349